Kattenverblijven

We hebben 2 ruimtes voor katten.

Ze hebben allebei een binnenruimte met een overdekte buitenruimte. Zowel binnen als buiten zijn verschillende lig plekken gemaakt waar ze zelf een plekje kunnen uitzoeken. De eerste dagen kunnen ze wat onwennig en soms schuw zijn. Als ze wat meer vertrouwen hebben, zullen ze omgeving gaan verkennen en onderzoeken. Ze kunnen lekker naar het buitenverblijf om te genieten van het zonnetje. De katten verblijven in groepsverband. Doordat het hun eigen territorium niet is komen vechtpartijen eigenlijk niet voor. We hebben zelf mandjes en kleedjes. U hoeft dat zelf niet mee te geven. Meegegeven mandjes worden soms door een andere kat bevuild om het zich eigen te maken.

Van maandag tot en met zaterdag hebben we vaste tijdstippen voor het brengen en halen van de pensiongasten, ’s ochtends van 10-11 uur en ’s middags van 14-15 uur. Dat is een bewuste keus, omdat we op deze manier rust in het pension houden.Op zon-en feestdagen zijn we gesloten voor brengen en halen van dieren.

Brengen van de kat/poes

U brengt de kat in een daarvoor bestemde vervoersmand . ( Tip: zet deze al een aantal dagen in uw huiskamer zodat hij/zij eraan kan wennen en is de start van het verblijf minder stressvol). Nadat u het paspoort hebt afgegeven en alle belangrijke zaken zijn doorgenomen, gaat u met ons en de kat naar de kattenverblijven. Hier wordt de kat uit de vervoersmand gehaald. In de zomerperiode krijgt hij/zij een bandje om zodat we zeker weten dat u bij terugkomst de juiste kat mee naar huis neemt. Hierna kan de kat zijn plekje gaan kiezen en verlaten we het kattenverblijf. U neemt de vervoersmand mee naar huis.

Ophalen van de kat/poes

Nadat we hebben verteld hoe het is gegaan met de kat tijdens zijn verblijf bij ons en u de factuur heeft voldaan ( pin of contant) gaan we samen naar het kattenverblijf om uw kat weer in de vervoersmand te doen. Na de logeerpartij kunnen de katten moe zijn van alle indrukken en kunnen veel slapen de eerste dag(en). Gun uw kat deze rust, en laat hem/haar ook niet gelijk naar buiten gaan . Laat hem /haar eerste weer wennen aan de thuissituatie

 

 

TARIEVEN:

  • Kat: 7,50 euro per dag (2022: 8,50 euro)
  • Dag van brengen en dag van halen tellen ieder mee als 1 dag

 

Boek direct een verblijf!

 

Entingen:

  • Entingen mogen niet ouder zijn dan 1 jaar
  • De enting mag niet binnen 14 dagen voor aankomst in ons pension gegeven zijn

De volgende entingen voor katten zijn verplicht bij opname in het pension:

  • De jaarlijkse inenting tegen katten –en niesziekte
  • Enting tegen Bordetella

 

Waarom ook enten tegen Bordetella( = een vorm van niesziekte)

 

Niesziekte wordt overgebracht van kat op kat door rechtstreeks contact of via de lucht. Een niezende kat sprayt als ware de infectie rond. Katten die besmet zijn met niesziekte ( dragers) kunnen de infectie ook verspreiden zonder dat zij zelf ziekteverschijnselen vertonen.

Veel katten die ooit eens niesziekte hebben gehad blijven drager. Tijdens een periode van verminderde weerstand, bijvoorbeeld door stress, kan de kat opnieuw gaan niezen en daardoor andere katten in de omgeving besmetten.

Aangezien er in de schoolvakanties vaak meerdere katten in ons pension verblijven is de kans op evt. besmetting groter. Door de extra enting is de kans aanzienlijk kleiner dat uw kat ziek wordt.